söndag 22 augusti 2010

Omtappning till sekundären

Igår var det dags för omtappning. Tunnan rymde en fruktig och frisk doft och smaken påminde helt klart om en sydtysk veteöl. Färgen är ganska mörk kanske lite åt mörk kastanj. Ölet hade jäst ut till 1014 trots att vi inte använde oss av en förkultur. Nu ska den få stå till sig en vecka till innan vi tappar över den på fat/flaskor. Inga bilder denna gången pga av en trasig iPhone :(

3 kommentarer:

  1. Hoppsan hejsan, jästen var ganska hungrig ändå då. :) Det är ju riktigt grymt, nu är jag sjukt sugen på att smaka på den.

    SvaraRadera
  2. Get in mah belly!

    Btw, jag och Oskar och planerar för en Brown Ale. Bryggdag ev nu på söndag. Sitter och letar inspiration på nätet och enligt Beeradvocate ska Samuel Smith Nut Brown Ale vara en riktigt höjdare.

    SvaraRadera
  3. Btw, kan du uppdatera lagret med det du beställde senast?

    SvaraRadera